Egy élőerős vagyonvédelmi beszállító kiválasztása összetett folyamat: Meg kell felelni a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetnek, paraméterezni kell minimális szolgáltatást, főlegű, ha AEO, TAPA, C-TPAT stb. audit is lehetséges.

Össze kell hangolni a jó esetben meglévő vállalatbiztonsági szabályzattal ( PLANT SECURITY CONCEPT ), anyaházi tulajdonosi elvárásokkal, nem beszélve vevői audit során felmerülő értékáram védelmet érintő kérdésekkel.

Szakszervezet és “jogérzékenység” biztosnak is lennie kell, hiszen az ellenőrzési tevékenység, legyen az csomag ruházat ellenőrzés, öltöző szekrény és egyéb személyes teret érintő eljárás önmagában konfliktus forrás.

Fontos a vagyonvédelmi tevékenység helyes “kalibrálása” hiszen gazdasági szempontból a “szükséges minimum” elvet kell tudni tartani.

A vagyonvédelmi szolgáltató kiválasztása, tevékenység tervezése ellenőrzése, objektív kockázati elemzése valós források alapján történik, korai előrejelző funkcióval, a várható kockázati eseményekre. Mik azok a határok, amelyeken belül a gazdasági lehetőségek ( rendelkezésre álló büdzsé ) a szolgáltatás színvonala és hatékonysága, illetve az üzleti kockázatok még egyszerre tudnak érvényesülni?

Az élőerős vagyonvédelmi szolgáltató pályáztatása történhet egyszeri megbízási díj, illetve díjmentes konstrukcióban is. Erről bővebben itt.