HASZNOS LEHET…

Ezen az oldalon címszavakban összegyűjtöttük azokat a tapasztalatokat, amelyek segíthetik egy sikeres élőerős szolgáltatás működtetését mind a megbízói, mind a szolgáltatói oldalnak.

AZ ÁR NEM MINDEN! Jellemző állapot, hogy a szolgáltatás árverseny alapon kerül kiválasztásra. Nem ár/érték arány, hanem csak az ár a szempont. Mi történik ekkor? Először a színvonal, belső rendszer, oktatás stb költségei terhére megy az árengedmény, maje ezt követően a bérek, járulékok és az ÁFA terhére. Itt kerülnek be a képbe a ciklikusan cserélődő alvállalkozók, munkaerő kölcsönzők, stb… A vége, hogy büntető eljárás indul és mindenki bajba kerül…

ATTÓL NEM PROFI, MERT ANNAK MONDJA, VAGY HISZI MAGÁT! A szolgáltatói oldal leginkább a költségek “optimalizálásában” igyekszi profi lenni, a szolgáltatást általában kiszervezi valakinek, aki látott már hasonlót. Profinak lenni nem nagy dolog, csak kell hozzá egy működő tevékenység leírás, szakmai utasítás ( nem máshonnan ellopott “elírás azonos” verzió ) némi technikai eszköz, valós minőségfelügyelet. Nem elegendő a szolgáltatás havi elszámolásához az “élőerős jelenlét”

MIBŐL GONOLJA, HOGY ÉRT AHHOZ AMIT EL AKAR ADNI? A múltbeli tapasztalatok nagyon fontosak, de nem minden. Ha egy szolgáltató nem elemzi a saját hibáit, nem fog fejlődni. Ez jól látszik a szolgálati utasításokon is, nem változik, nincsenek újabb verziók a tapasztalatok birtokában. Sokszor törekvés és ötlet sincsen, hogy honnan lehet tanulni. Gyakori, hogy a szolgáltatás az “esemény mentességre” törekszik, azaz nincs esemény nem kell megmagyarázni, minden rendben van.

ALVÁLLALKOZÓ elfogadjuk, hogy van olyan szolgáltatási helyzet, amikor kell. De azt konkrétan tudni kell indokolni. Ha azt sem tudjuk megmondani, hogy mit ad a fővállalkozó a nevén és a számlán kívül ey szolgáltatásba és mit az alvállalkozó, akkor nem lesz jó a megítélése az ajánlattevőnek.

“BORÍTÉKOS FIZETÉS” egyértelmű jele az adó és járulék csalásnak, nem szeretne egy megbízó sem bűntárssá, vagy bűnpártolóvá válni. Ismerjük a feltöltős bankkártya trükköt is, benne volt a TV-ben…